Tuinarchitect Page BEVEILIGINGSTIPS VOOR TUINKANTOREN

BEVEILIGINGSTIPS VOOR TUINKANTOREN

Tuinkantoren zijn een perfecte oplossing om thuis een eigen werkplek te creëren en zijn ideaal voor thuiswerkers. Ze zijn gebouwd voor een specifiek doel en bieden volledige privacy zonder enige afleiding en zijn door veel huiseigenaren gebruikt.

Tuinkantoren werden in 2020 nog populairder toen thuiswerken het nieuwe normaal werd als gevolg van de Covid-19-pandemie.

BEVEILIGINGSTIPS VOOR TUINKANTOREN

Thuiswerken (WFH) werd noodzakelijk gemaakt om de overdracht van het virus tegen te gaan en levens over de hele wereld te redden. Het hielp niet alleen bij het beheersen van de pandemie, maar zorgde er ook voor dat mensen de voordelen ervan voor zowel werknemers als werkgevers beseften.

De toekomst van hoe bedrijven zullen werken is volledig veranderd, met veel bedrijven die de verandering omarmen en WFH als onderdeel van hun bedrijf adopteren.

Daarmee zijn tuinkantoren nog populairder dan ooit. Ze zijn niet alleen een geweldige oplossing voor degenen die door de pandemie zijn getroffen, maar zijn ook geweldig voor iedereen die een speciale plek in huis wil voor zijn kantoorwerk.

Aangezien de meeste tuinkantoren zich op enige afstand van het hoofdhuis bevinden en vaak kostbaarheden zoals kantoorapparatuur en vertrouwelijke papieren bevatten, kan dit problemen opleveren met betrekking tot de beveiliging van het tuinkantoor.

Hier zijn onze beste beveiligingstips voor tuinkantoren om die vervelende inbrekers weg te houden :

MAAK HET STRUCTUREEL STERK

Tuinkantoren staan ​​ook bekend als chique schuren en aangezien schuren een veelvoorkomend doelwit zijn voor inbraken omdat ze ver van het hoofdgebouw staan, kan hetzelfde worden gezegd over de ‘chique schuren’.

Het verschil tussen de twee is echter dat terwijl schuren meestal een dunne structuur zijn die al kwetsbaar is, tuinkantoren zijn ontworpen om net zo veilig te zijn als uw huis en zijn gebouwd met dezelfde materialen en bouwtechnieken.

Het wordt aanbevolen om deuren en ramen van goede kwaliteit te gebruiken voor het tuinkantoor, bij voorkeur dezelfde als in het hoofdgebouw.

Bijna alle tuinkantoorontwerpen die in het land worden verkocht, hebben deuren en ramen die zijn voorzien van meerpuntsvergrendelingen, waardoor ze zeer veilig en moeilijk in te breken zijn.

U moet deuren en ramen kiezen die naar binnen openen om te voorkomen dat de scharnieren worden aangetast en dat de structuur eruit wordt getild.

Ook moeten de ramen zijn voorzien van vergrendelingshandgrepen, zodat ze alleen kunnen worden geopend als ze van binnenuit worden ontgrendeld.

In tegenstelling tot schuren die meestal uit een dunne houten huid bestaan, moeten tuinkantoren uit meerdere lagen bestaan, waardoor een dikke en stevige structuur ontstaat die moeilijk te beschadigen en in te breken is.

Om door de muren van een structureel sterk tuinkantoor te breken, zou een inbreker moeten worden uitgerust met verschillende soorten gereedschap en daar tijd en moeite in moeten steken, iets wat ze niet willen doen uit angst om gepakt te worden.

Laat als extra veiligheidsmaatregel uw tuinkantoor indien mogelijk naar het huis kijken. Op deze manier, als een inbreker het probeert, zal iemand van het huis ze hoogstwaarschijnlijk zien en vangen.

HOUD KAARTEN WEG

Wanneer inbrekers een woning als potentieel doelwit beschouwen, zijn er twee belangrijke dingen waar inbrekers naar op zoek zijn: kostbaarheden die ze gemakkelijk kunnen stelen en gemakkelijke toegang.

Het plaatsen van waardevolle kantoorartikelen zoals laptops, apparatuur en meubels in het zicht van voorbijgangers kan de verkeerde mensen, oftewel inbrekers, verleiden om te proberen ze te stelen.

Ze uit het zicht houden is een van de meest elementaire beveiligingspraktijken die men kan toepassen. Wanneer ze niet in gebruik zijn, is het het beste om de draagbare items naar het hoofdgebouw te verplaatsen en voor items die niet kunnen worden verplaatst, kunt u ze bedekken zodat er niets te zien is.

Beveiligingskluizen zijn een goede investering en kunnen in het tuinkantoor of het hoofdgebouw worden geïnstalleerd om waardevolle spullen op te bergen en ervoor te zorgen dat de inhoud beschermd blijft tegen bedreigingen zoals diefstal, brand, overstromingen en andere rampen.

U kunt ook volledige gordijnen of jaloezieën voor glazen deuren en ramen installeren om de binnenkant van het tuinkantoor uit het zicht te houden, vooral wanneer het niet in gebruik is.

BEVEILIG HET MET HOOGWAARDIGE VERZEKERING GOEDGEKEURDE SLOTEN

Tuinkantoren kunnen meer dan één deur hebben en moeten er niet alleen voor zorgen dat ze zijn gemaakt van een sterk materiaal zoals hout, uPVC of composiet, maar ze moeten ook worden versterkt en minder kwetsbaar worden gemaakt met behulp van hoogwaardige sloten die aan de boven- en onderkant zijn vastgeschroefd , evenals horizontaal in het frame.

Er zijn verschillende soorten deursloten op de markt en ze zijn er in verschillende vormen, maten en het beschermingsniveau dat ze bieden.

Het is belangrijk op te merken dat de kwaliteit van uw sloten een basisvereiste is voor een woningverzekering en aangezien een tuinkantoor een verlengstuk van uw huis is, kan investeren in inferieure sloten dit negatief beïnvloeden.

Enkele van de meest voorkomende deursloten zijn insteeksloten, oplegsloten, hefboomsloten en eurocilindersloten.

De meeste verzekeringsmaatschappijen vereisen dat u een anti-snap insteekslot met vijf hendels met een BSI Kitemark plaatst, wat wordt beschouwd als een van de beste sloten voor deurbeveiliging.

U kunt ook kiezen voor een keyless entry-systeem , ook wel toegangscontrolesysteem genoemd, voor uw tuinkantoor dat niet alleen de noodzaak van sleutels wegneemt, maar u ook meer controle geeft over wie uw eigendom betreedt.

Toegangscontrolesystemen controleren en beheren de toegang tot een woning met behulp van verschillende authenticatiemethoden, zoals toegangskaarten, toetsenborden/pincodes, biometrie en toegang op afstand/slimme sloten.

Ze bieden allemaal verschillende beveiligingsniveaus, waarbij biometrie en slimme sloten technologisch het meest geavanceerd zijn.

Voor extra veiligheid kunt u ook tweefactorauthenticatie installeren op de deur van uw tuinkantoor, waar mensen hun inloggegevens moeten verifiëren met behulp van twee verschillende authenticatiemethoden.

Op deze manier kunt u, als een van de methoden wordt gecompromitteerd, zoals het verlies van de toegangskaart of het stelen van de codes, nog steeds rekenen op de tweede verificatiemethode om alleen toegestane mensen binnen te laten.

Naast extra controle kunt u met keyless entry-systemen bijhouden wie uw tuinkantoor binnenkomt en wanneer; iets wat je nooit zou kunnen doen met traditionele sloten en sleutels.

BEWEGINGSSENSOR VERLICHTING

Bewegingssensorlampen zijn een belangrijk onderdeel van de beveiliging en hoewel ze een misdaad niet kunnen voorkomen, kunnen ze een indringer wel doen schrikken en alle aandacht op hem vestigen.

Omdat criminelen graag in het donker werken en een hekel hebben aan aandacht, is deze functie alleen al voldoende om weg te blijven van uw eigendommen.

Bij het kiezen van het juiste type veiligheidsverlichting voor uw tuinkantoor zijn er een aantal kenmerken waar u op moet letten.

Infraroodtechnologie is een van de belangrijkste kenmerken die een inbraak detecteren met behulp van warmtedetectie. Beveiligingslichten die passief infrarood (PIF) gebruiken, gaan niet aan bij een klein dier of een boom en detecteren alleen grote hitte, zoals die van mensen en voertuigen. U kunt ook de bewegingsgevoeligheid aanpassen aan uw wensen.

Het dekkingsgebied van de bewegingssensorverlichting is van cruciaal belang voor hoe effectief de installatie zal zijn en hoe groter het dekkingsgebied, hoe effectiever het zal zijn bij het detecteren van een inbraak.

PIR-lampen die een groter dekkingsgebied bieden, kunnen niet alleen meer indringers en sneller detecteren, maar helpen ook om het aantal beveiligingslampen dat nodig is om uw tuinkantoor te beschermen, te verminderen.

LED -lampen zijn een geweldige optie bij het kiezen van de perfecte bewegingsgeactiveerde veiligheidsverlichting voor uw tuinkantoor. Ze zorgen niet alleen voor onmiddellijke intense verlichting, maar zijn ook uiterst efficiënt met een minimaal energieverbruik.

In combinatie met instelbare lichttimers, geven bewegingsgeactiveerde lampen u de mogelijkheid om in te stellen hoe lang u wilt dat de lichten blijven branden na detectie van een inbraak.

Je kunt ook lichttimers installeren die werken door de lichten automatisch aan/uit te schakelen, zodat inbrekers kunnen raden of de ruimte leeg is of niet.

Ze geven je ook de kans om de timer te negeren en je lampen op afstand aan/uit te zetten, waardoor je ze zelfs kunt bedienen als je niet thuis bent, bijvoorbeeld op vakantie.

Een belangrijk ding om op te merken is dat aangezien dit buitenlampen zijn, ze een goede behuizing moeten hebben om ze te beschermen tegen barre weersomstandigheden, sabotage en vandalisme.

GEBRUIK GEAVANCEERDE INBRAAKMELDINGEN

Het is net zo belangrijk om een ​​Draadloos alarmsysteem in uw tuinkantoor te installeren als om er een in uw huis te installeren. Het is niet alleen een effectieve manier om criminelen af ​​te schrikken van uw eigendom, maar het is ook een van de gemakkelijkste.

Beveiligingsalarmen maken gebruik van verschillende soorten sensoren, zoals bewegings-, infrarood-, ultrasone, microgolf-, magnetische, foto-elektrische en glasbreuksensoren die strategisch op belangrijke punten in het tuinkantoor zijn geplaatst.

De sensoren kunnen worden aangesloten op het alarmsysteem in de hoofdwoning, zodat u iedere keer dat er een ongebruikelijke activiteit wordt gedetecteerd, kunt worden gewaarschuwd.

Afhankelijk van het type systeem dat u kiest, kan het alarm worden aangesloten op een meldkamer (ARC) waar de sleutelhouders of de politie op de hoogte worden gebracht als er een inbraak wordt gedetecteerd.

U kunt ook op de hoogte worden gesteld via telefoon, sms of e-mail en als u een slim beveiligingsalarm heeft dat wordt beheerd door een app, kunt u ook real-time updates en meldingen op uw telefoon ontvangen van absoluut overal ter wereld, zolang je hebt een goede internetverbinding.

INSTALLEER EEN CCTV-SYSTEEM

Aangezien tuinkantoren op een afstand van uw hoofdwoning zijn gebouwd, kan het soms moeilijk zijn om in de gaten te houden wat er gebeurt, waardoor inbrekers de juiste gelegenheid en dekking krijgen om hen te bestoken.

CCTV-camera’s hebben sinds hun komst aan populariteit gewonnen en zijn nu een van de meest gebruikte technologieën ter wereld geworden .

Ze leggen beelden en video vast en verzenden deze naar een aangesloten monitor om in realtime of later als opnames te bekijken. Ze stellen gebruikers in staat hun eigendom in de gaten te houden en zijn erg handig voor het bewaken van tuinkantoren.

CCTV-camera’s helpen niet alleen het gebied te bewaken, maar registreren ook elke specifieke activiteit die kan worden gebruikt als bewijs tegen een overtreder of inbreker.

Er zijn veel verschillende soorten CCTV-camera’s met verschillende functies en budgetten om uw tuinkantoor te bewaken.

Enkele van de meest populaire camera’s zijn bullet-, dome-, C-mount-, PTZ- (pan/tilt/zoom), dag/nacht-, infrarood-/nachtzicht-, netwerk/IP-, bekabelde, draadloze en high-definition (HD) CCTV-camera’s.

Het kiezen van de beste voor uw tuinkantoor hangt af van verschillende factoren, waaronder de resolutie van de camera, het gezichtsveld, plaatsing, voeding, budget en extra functies zoals professionele monitoring , smartphonemeldingen, toegang op afstand en tweerichtingscommunicatie.

Er moet echter aan bepaalde wettelijke vereisten worden voldaan als u van plan bent een CCTV-camera buiten uw eigendom te plaatsen . U moet ervoor zorgen dat u het zo plaatst dat het geen inbreuk maakt op de privacy van uw buren of voorbijgangers.

STRATEGISCH TUINIEREN

Aangezien tuinkantoren een onderdeel van de tuin zijn, is het alleen maar zinvol om uw tuin te beveiligen om te voorkomen dat indringers zelfs maar uw kantoorruimte binnendringen.

Je moet rond je huis gaan en het vanuit het perspectief van een inbreker bekijken – het zal je helpen de zwakke plekken te identificeren en barrières voor toegang te creëren.

Het kiezen van de juiste soort barrières is essentieel om uw tuin te beschermen tegen indringers. Als ze zo gemaakt zijn dat ze gemakkelijk breken of erop klimmen, kunnen ze u meer kwaad dan goed doen.

Poorten en hekken moeten gemaakt zijn van supersterk, duurzaam materiaal en ze moeten hoog genoeg zijn om de binnenkant aan het zicht te onttrekken.

Hekken met scherpe punten aan de bovenkant zijn ook effectief om te voorkomen dat criminelen zelfs maar proberen erop te klimmen en uw eigendom binnen te dringen.

Netelige planten kunnen ook strategisch worden geplaatst rond de basis van de omtrek van het hek of onder ramen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan de uitstraling van uw huis.

Enkele van de meest voorkomende planten die als haagbarrières worden gebruikt, zijn meidoorn, sleedoorn, hondsroos, hulst en rode pyracantha.

 

Related Post