Tuinarchitect Page Welk ongedierte is in de winter actief?

Welk ongedierte is in de winter actief?

Ongedierte staat er veel bekend om dat het vooral actief is op warme dagen. Zo is het ongedierte vooral in de zomer actief. Echter is er ook ongedierte dat in de winter actief is. Als het koud is, kan het vooral erg vervelend zijn om last te hebben van ongedierte. Je zit dan namelijk het liefst in huis. Hierom is het handig om te weten welk ongedierte in de winter actief is.

Ongedierte dat je in de winter kunt verwachten

Normaal zul je in de winter niet zoveel last krijgen van ongedierte. Er zijn echter een aantal soorten ongedierte die je ook in de winter kunt verwachten. Hierbij heb je vooral te maken met knagend ongedierte. Dit komt omdat deze in de winter de warmte op gaan zoeken. Hierdoor is het makkelijk voor de dieren om in woningen terecht te komen.

Met knagend ongedierte wordt veelal muizen en ratten bedoeld. Deze dieren zijn winterhard. Hierdoor kunnen ze in de winter ook overleven. Wel doen ze dit het liefst met zo veel mogelijk warmte. In een woning is veel warmte te vinden. Het is dan ook de ideale overwinteringsplek voor ongedierte zoals muizen en ratten.

Ongedierte vindt het prettig om in de buurt van warmte te zijn. Dit is namelijk een manier voor ongedierte om de winter door te komen. Dit zorgt er echter ook voor dat ze je huis binnen kunnen komen. Hierom kan het verstandig zijn om nodige maatregelen te nemen. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Hoe voorkom je ongedierte in de winter?

Het is mogelijk om ongedierte in de winter te voorkomen. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Je weet dat ongedierte op warmte af komt. Hierdoor kun je het beste voorkomen dat ze deze warmte voelen of binnen kunnen komen.

De warmte voelen ze namelijk via kieren en naden in de muren. Om te voorkomen dat ze binnen kunnen komen, is het belangrijk om de kieren en gaten goed dicht te maken. Dit is echter niet altijd even makkelijk om te doen. Hierdoor is het voor ratten en muizen niet mogelijk om in de winter bij je naar binnen te komen.

Ook is het belangrijk om voedsel goed op te bergen. Dit komt omdat ongedierte op voedsel af komt. Niet alleen grote stukken voedsel, maar ook voedselresten kunnen erg aantrekkelijk zijn voor ongedierte. Muizen en ratten helpen je namelijk graag met het opruimen van de voedselresten.

Verder is de kans ook groot dat ze op voedsel in je voorraadkasten af komen. Hierom is het belangrijk om dit goed op te bergen. Door je kasten goed dicht te houden en niet onnodig voedsel te laten slingeren, is de kans niet erg groot dat je last zult krijgen van ongedierte. Als je wel last krijgt van ongedierte, is het handig om het te laten bestrijden. Door ongediertebestrijding is het mogelijk dit te laten doen. Ook in de winter zijn deze diensten beschikbaar.

Related Post