Tuinplan

Uw tuinplan in 3 stappen

Voor we aan de slag gaan kom ik langs voor een vrijblijvend gesprek zodat ik een duidelijk beeld krijg van de bestaande toestand, van uw wensen en ideeën.

We bekijken samen uw budget en ik doe al een paar voorstellen voor de aanpak van uw tuinproject.

Stap 1: Opmeting van de bestaande toestand

De bestaande toestand wordt opgemeten met (indien nodig) een inventarisatie van de te hergebruiken beplanting, terrassen,…

Eventueel wordt er een bodemonderzoek uitgevoerd.

Nadien maak ik een voorontwerp met voorlopige kostprijsberekening.

Stap 2: Voorontwerp en voorlopige kostprijsberekening

Nadat de gegevens van de opmeting verwerkt zijn maak ik een eerste schets op schaal. Dit voorontwerp is de basis van uw tuin met de belangrijkste lijnen en vormen, structuren, harde en zachte materialen.

Op basis hiervan maak ik een voorlopige kostprijsberekening. Daarna bespreek ik samen met u het voorontwerp. Ik pas dit aan volgens uw opmerkingen, rekening houdend met uw budget.

Zodra de laatste aanpassingen aangebracht zijn maak ik het definitieve ontwerp.

Stap 3: Definitief ontwerp: offerte en plannen

Op basis van het goedgekeurde voorontwerp maak ik het definitieve ontwerp van uw tuin. Na de oplevering van het definitieve ontwerp heeft u de nodige plannen en documentatie voor de aanleg van uw tuin: Matenplan Plan voor de praktische uitvoering van het tuinontwerp Beplantingsplan Met aanduiding van de planten en de hoeveelheden Plantenlijst Lijst van de te gebruiken planten met hun kenmerken (bvb. Bloeikleur, bloeimaand,…) Detailtekeningen Indien nodig voor een correcte uitvoering van een gedeelte van het tuinontwerp (bvb. trap, pergola,…) Offerte Gedetailleerde beschrijving van de werken met de kostprijs per onderdeel.